fbpx

8 המגמות הגדולות ביותר לפיתוח אתרים ( 2022 )

להיות מפתח זה לא רק לדעת איך לכתוב קוד. חלק עצום מכך הוא להתעדכן במגמות פיתוח אתרים כדי להישאר בחוד החנית של עולם הפיתוח. 

עם כל שנה שחולפת, הרשת הולכת ונעשית יותר ויותר מושרשת בחיי היומיום שלנו. אנו משתמשים בה לכל דבר – מבנקאות, דרך קריאת חדשות ועד קבלת מצרכים לפתח דלתנו בתוך שעות.  הקורונה כפתה עלינו לבלות אפילו יותר מחיינו באינטרנט, הביקוש לכישרון פיתוח אתרים גבוה מתמיד, וההיקף של מה שמתכנתים יכולים לעשות הוא עצום.

אם אתם רק לומדים על העולם הזה , ומתוודעים למה מפתחי אתרים עושים כחלק מהעבודה היומיומית שלהם, המאמר הזה יכולה להיות דרך טובה עבורכם לקבל רמז על מה שחם כרגע.
כשהשנה מתקרבת לסיומה, קשה שלא לתהות מה צפוי לנו השנה הבאה. האם הרשת תמצא את דרכה ליותר תחומים בחיינו, ותמלא אותה במילות באזז מבלבלות עוד יותר שעלינו להעמיד פנים שאנחנו מבינים?

אז הנה הרשימה שלנו של מגמות פיתוח אתרים המובילות שלדעתנו יעצבו מחדש את הנוף הטכנולוגי בזמן הקרוב:

המגמות הגדולות ביותר לפיתוח אתרים כרגע

1. בינה מלאכותית

בכל פעם שאנחנו מדברים על עתיד הטכנולוגיה, בינה מלאכותית (AI) תמיד נמצאת בראש סדר היום. אבל כרגע, ככל הנראה שזה באמת מוצדק. התקדמויות רבות נעשו בתחום הבינה המלאכותית בשנה האחרונה.

AlphaGo, תוכנת מחשב שנבנתה על ידי Google DeepMind, הפכה לתוכנה הראשונה שניצחה שחקן Go מקצועי. אם אתם לא מכירים, אז Go נמצאת למעלה כאחת משפות הקידוד הקלות ביותר ללמוד כרגע.

כמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות ביותר, כמו גוגל, מיקרוסופט ופייסבוק, שחררו את טכנולוגיית הבינה המלאכותית שלהן לשימוש הציבור. בינה מלאכותית כבר משמשת יישומים גדולים, בין אם לשיפור מנועי החיפוש, כמו במקרה של גוגל, או במקרה של ויקיפדיה כדי לזהות מאמרים לא מדויקים או פגומים.

עם גישה קלה יותר לכלים הדרושים לפיתוח AI, אנו יכולים לצפות ממפתחים להתחיל להשתמש ב-AI בדרכים חדשות ושונות בשנה החדשה. מה גם ש-AI כבר מתאפיין רבות בניתוח נתונים, אז צפו שהשאר ילכו בעקבותיו.

דוגמה אחת כזו היא יצירת אתרים מונעי בינה מלאכותית. לדוגמה, אם אתם נרשמים לאתר – The Grid, אז מעצבת אונליין – בינה מלאכותית בשם מולי, תשאל אותכם שאלות לגבי מיתוג, צבעים, פריסה ותוכן, ולאחר מכן, בהתבסס על אלגוריתמים מתוכנתים מראש, תיצור עבורכם אתר אינטרנט אסתטי באופן אוטומטי, על סמך התשובות וההעדפות שלכם. 

ניתן לבקש ממולי לעדכן את האתר כמה פעמים שתרצו, עד שיראה בדיוק כמו שאתם רוצים. (האינטלגנציה המלאכותית "לומדת" תוך כדי בכל פעם)

2. מציאות מדומה

נושא נוסף שנדמה שתמיד עולה בראש כשדנים בעתיד הטכנולוגיה הוא מציאות מדומה או VR. מגמה זו כבר החלה לסחוף את תעשיית המשחקים, ה-Oculus Rift ו-PlayStation VR מביאים אפשרויות חדשות ומעניינות לעולם המשחקים, אבל זה לא נגמר שם.

חברות טכנולוגיה גדולות רבות כולל גוגל ומוזילה החלו לעבוד על ממשקי API כדי לסייע במעבר טכנולוגיית VR לאינטרנט. ככל שהסטנדרטים מתפתחים, אפשר לצפות שיותר ויותר יישומים יפותחו באמצעות טכנולוגיות VR.

בשנה הקרובה נראה מציאות מדומה ביישומים שונים, החל מסיקור חדשותי ועד סיורי נדל"ן וירטואליים.

3. האינטרנט של הדברים (IoT)

כמו סנונית המבשרת על העתיד, האינטרנט של הדברים הוא למעשה תנועה שבה אובייקטים שבדרך כלל אינם מחוברים לאינטרנט מקבלים קישוריות רשת על מנת לשלוח ולקבל נתונים. אובייקטים אלו יכולים לנוע מהטוסטר או הקומקום שלכם, ועד חיישני- על במנועים או חיישנים המוטבעים בבטון כדי לזהות סדקים וחולשות. כל מי שבבעלותו מכשיר Amazon Alexa, Phillips Hue או Google Nest יודע על מה אנחנו מדברים.

מפתחי אתרים עשויים שלא להיות מעורבים ישירות ביצירת מכשירים כאלה, כאשר מעצבי ממשק משתמש (UI/UX) עובדים בעיקר באמצעות ממשקי משתמש מגניבים וזורמים. עם זאת, סביר להניח שנהיה מעורבים בפיתוח אפליקציות אשר משתמשות, מנתחות ומציגות את נתוני המכשירים. חברות כמו Xively ו-BugLabs כבר החלו לעבוד על ממשקי API שיכולים לשמש מפתחים כדי לתקשר עם מכשירי IoT.

למרות שה-IoT מביא הרבה הזדמנויות לחדשנות, כמה חששות הועלו, במיוחד בנוגע לאבטחה . אין ספק שלמפתחי אינטרנט יהיו אתגרים מעניינים להתמודד איתם – לעזור להגן על האביזרים והריהוט שלנו מפני האקרים.

4. צ׳ט בוטים של בינה מלאכותית AI Chatbots

כמו בתחומים הקודמים, מומחים צפו שתחום הצ'אטבוטים של בינה מלאכותית יהפוך לאזור צמיחה עצום בשנת 2022. הסיבה לכך היא שהדיוק והשימושיות של הצ'אטבוטים הללו גדלו ברצינות והפכו ליותר מתוחכמים, ומעניקים לחברות הרבה יותר הזדמנויות להשתמש בהם. למעשה, SEMRush חוזה קצב צמיחה של 33.2% משנה לשנה מ-2020 עד 2027.

במונחים של הטכנולוגיה שמאחוריהם, ההזדמנויות עבור מפתחי backend הן רבות, משום שהן דורשות אחזור מידע מורכב, עיבוד שפות ומערכות למידת מכונה כדי לפרוח. מפתחי אינטרנט השולטים בשפות למידת מכונה כמו Java, R ו- Python ימצאו את עצמם עם שורה שלמה של הזדמנויות ופרויקטים מעניינים להתמודד איתם.

מבחינת השאלה האם הטרנד הזה ימשיך, נראה שאפשר לומר בביטחון שהוא אכן כן. חברות רבות יחסכו כסף בהעסקת צוות תמיכת לקוחות, ובמיוחד כאשר תפקידים אלה הפכו ליותר ויותר קשים למילוי מאז תחילת מגיפת הקורונה. כלומר, הם יחסכו גם בעלויות ההעסקה וגם בעלויות הגיוס.

מעוניינים בפרטים נוספים ?
השאירו לנו פרטים

5. Angular 2 ואילך

בשנת 2016 יצא גם Angular 2, ואיתו הגיעו הרבה שינויים – מסגרת ה- JavaScript הקדמי של גוגל עוצבה מחדש לחלוטין. כעת הוא מנצל את התכונות של JavaScript ES6, יישומים כתובים ב-TypeScript, ובנוסף נע לעבר ארכיטקטורה יותר מונעת רכיבים.

יחד עם תאימות לאחור, ל-Angular יש כעת לוח זמני שחרור מוגדר וקבוע יותר. עם גרסה 13 שפורסמה בנובמבר 2021, הצוות מתכוון לשדרג אותה פעמיים בשנה, מה שאומר שאנחנו בטוחים לראות הרבה יותר שינויים במסגרת הפופולרית הזו.

6. מנהל חבילות חוטים

מנהלי חבילות הם כלים פופולריים להפליא, במיוחד בקהילות JavaScript הקדמיות. הם מקלים על מפתחים להתקין, לעדכן, להגדיר ולהסיר מודולי קוד בתוך היישומים שלהם. הם עושים זאת על ידי תקשורת עם רישום של מודולי קוד ומנהלים את התלות שיש למודולי קוד בדרך כלל.

מנהלי חבילות JavaScript הפופולריים ביותר הם NPM ו- Bower. עם זאת, מנהל חבילות חדש פותח על ידי Meta (לשעבר פייסבוק), בשיתוף פעולה עם אקספונט, גוגל וטילדה, ונראה שהפופולריות שלו רק הולכת לגדול. 

Yarn שואפת לטפל בבעיות שחוותה פייסבוק עם NPM, במיוחד בתחומים כמו ביצועים, אבטחה ועקביות. למנהל החבילות החדש הזה עדיין יש גישה לרישום NPM ו-Bower.

לדוגמה, בעת שימוש ב-NPM, בהתאם לסדר התקנת המודולים, מפתחים עשויים לקבל שתי גרסאות שונות של מודול מסוים בסביבת הפיתוח המקומית שלהם. זה יכול לגרום לבעיות שבהן הכל עובד בסדר במחשב של מפתח אחד אבל לא במחשב אחר. כדי לטפל בבעיה זו, Yarn משתמש בקבצי נעילה כדי לקשור מודולים לגרסה ספציפית בתוך פרויקט, ובכך להבטיח שאותה גרסה מותקנת בכל מחשבי המפתחים.

7. מחוללי אתרים סטטיים

מחוללי אתרים סטטיים יוצרים אתרים מטקסט רגיל, המאוחסנים בדרך כלל בקבצים ולא במאגרי מידע. במצבים מסוימים, אתרים סטטיים שנבנו על ידי גנרטורים כגון Jekyll מאפשרים כמה יתרונות. אלה כוללים מהירות מוגברת, אבטחה, קלות פריסה וטיפול שלהם בנחשולי תנועה.

עם זאת, אין להם תוכן בזמן אמת או תוכן משתמש (כגון אפשרות לתגובות), שהפכו ל"חובה" ברשת כיום. ככל שרשתות וממשקי API להעברת תוכן הופכים יותר ויותר לדרך החיים של האינטרנט ומקלים על פריסת תוכן ותבניות, מפתחים רבים חושבים שמחוללי אתרים סטטיים עשויים להיות תחום מעניין לצפייה בשנה הקרובה.

8. אבולוציה של עיצוב אתרים

אם אתם מתעניינים בעיצוב, הנה כמה טרנדים שכדאי לשים לב אליהם בשנה הבאה:

  1. ממשקים מבוססי תנועה יהפכו כנראה למרכיב עיקרי ברשת. אולי בשילוב עם ספריות כגון tracking.js, ממשקים המגיבים לתנועות ידיים יכולים להיות קרובים יותר ממה שאנו חושבים.
  2. שאילתות מיכל CSS הולכות להפוך לפופולריות להפליא בעיצוב אתרים רספונסיבי (RWD).
  3. טיפוגרפיה נועזת וגדולה יותר צפויה להיות נפוצה יותר.
  4. לעתים קרובות אנשים רוצים דרכים מרתקות ומשכנעות לקבל את המידע שלהם במהירות. זה יגרום ככל הנראה לעלייה בשימוש בסרטונים ופריטים ויזואליים אחרים של סיפור.

מעוניינים בפרטים נוספים ?
השאירו לנו פרטים

מחשבות אחרונות

אם שום דבר לא עומד במקום יותר מדי זמן ברשת ככלל, אז עולם פיתוח האינטרנט עוד יותר. המידע תמיד משתנה והשיטות שבהן אנו משתמשים כדי להתמודד עם המידע הזה תמיד יתפתחו יחד איתו.

תוספים שפיתחנו לניהול קל של העסק

תוסף קומקס וורדפרס
Comax api

קומקס שופיפיי ממשק סנכרון

ממשק קומקס שופיפיי Comax Shopify API App integration אפליקציה לסנכרון קטלוג והזמנות לקופות קומקס Facebook ...
לכל הפרטים
Security

אבטחת אתר וורדפרס – עשה זאת בעצמך 2023

אבטחת אתרי וורדפרס הינה חשובה ביותר לשמירה על האתר ועל התוכן שצברתם. 1.6 מיליון אתרי וורדפרס ...
לכל הפרטים
Shopify

וורדפרס ושופיפיי גב אל גב – יתרונות וחסרונות 2023

כשחושבים על הקמת חנות אינטרנטית חדשה בוחנים בד"כ את כל הפלטפורמות המובילות והנפוצות כיום.  שתיים ...
לכל הפרטים
x
יש לך שאלה?

יצירת קשר

Scroll to Top
דילוג לתוכן